Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
inspirerad av KattenKin "Vi små"


Sam-Hälle


När vi som inte är förmer än andra
ska få vår del
så vi kan ta del
och betala för hyra och mat
då kallas det bidrag
- inte avdrag
som gäller dem
som redan har fått sin del
när de ska få mer!

Men förlorarna
i nyliberalismens yra era
vi som kallas fattiga
är en kraft att räkna med
- står vi bara upp tillsammans
för oss själva och varandra
förmerar vi nollan tusenfalt
och så förverkligar vi oss och
ett verkligt gott Sam-Hälle!






Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 240 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-02-29 19:34



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fin samhällsskildring. Berörs!
2020-03-11

  Marita Ohlquist VIP
Utomordentligt bra skrivet!
2020-03-02

  ULJO
Så bra.
2020-03-02

  Lars Hedlin
Bra och tankeväckande!
2020-03-01

    Askanden
finns också samhall.
som folk har massa fördomar emot.
2020-03-01

    Elisabeth Nilsson VIP
Helt sant och diktat med en gnutta humor/satir.
2020-03-01

    Lena Staaf VIP
Älskar din Sam-Hälle-dikt! Vilka bär upp samhället? Jo miljoner av alla små och strävsamma! Som ibland inte förstår vilken kraft som finns i detta.
2020-02-29

  KattenKin VIP
Men heja så snabbt du fick ihop denna härliga! Och tack för att du nämner min text, så gulligt!
2020-02-29

  Ulf Carlsson VIP
Sann reflektion och roligt skriven!
"Samhälle" betyder ju sammanhållning, både i och mellan olika grupper.
2020-02-29

  lila fjäderblomman VIP
* LER * när jag läser, håller med!
2020-02-29
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP