Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dubbelt så svårt

 

Du störtar i svårmod
vill berätta för dig att du är god
utan att vara kung eller Gud
lyssnar efter fosterljud
hör hur det sparkar och sprakar
pojken finns kvar under din krokodilhud
det är ingen livlina du håller hårt
det är ett stryptag om ditt jag
du bejakar din barndoms drakar
som gör allt dubbelt så svårt




Bunden vers (Rim) av KattenKin VIP
Läst 197 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2020-03-14 00:39



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Glimrande! du skriver som bäst när det är om som jag tror de nära kära: pojken finns kvar under din krokodilhud
det är ingen livlina du håller hårt
det är ett stryptag om ditt jag
du bejakar din barndoms drakar
som gör allt dubbelt så svårt


2020-03-25

  Lars Hedlin
Texten berör!
2020-03-23

  Solweig Jansson VIP
Jag läser detta som ett porträtt av någon - inkännande, omtänksamt och bekymrad över !
2020-03-15

  Ola Rydberg
Bra och gripande
2020-03-14

    Lena Staaf VIP
Barndomens drakar kan bita sig fast och lägga snubbeltråd för framtiden. Att knacka på skalet och påminna om att "Du är god" kan hjälpa åtminstone lite. Smärtsam och fin dikt!
2020-03-14
  > Nästa text
< Föregående

KattenKin
KattenKin VIP