Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag trodde Sverige var friare

Läs och lär
Vilka det är som ges makten här
Ta dig tid
Att granska och begrunda
Jag kan i alla fall undra
Klädd i ny kostym
Efter kurs i kutym
Ska de besluta om vilka som tillhör folket
Gå djupare och se
Problematiskt menar de
När land bebos av olika folk
När språk talas som kräver tolk
I deras demokrati ryms inte vi
Inte ni
Som bor här
Bara de som är lika som dem
Får ha Sverige som sitt hem
Är jag en av dem som räknas till folket?
Min man?
Våra barn?
Ingen av oss hade funnits här
Med ett styre som det där
Läs och lär vad de vill
Konst ska vara nationell
Och traditionell
Skippa Van Gogh och låt bli Dalí
De vill begränsa fri kultur
Dans och sång från annat land
Helst ingen artist på utlandsturné
Ska vi i Sverige få se
Ingen förening för mångkultur
De ska förbjudas
Det stör vår struktur
Tillbaka till hemmet och gammal tradition
En naturlig familj är vad de vill ha
En mor och en far och ett barn eller två
Det är det bästa för landet så
Se vad det står
1800 talet hyllas där fanns landets bästa år
Flickor och pojkar är vad det är
Alla kunskap om genus är bortblåst här
Läs och lär
Vad det står
Du ska tala och skriva svenska korrekt
Annars är du defekt
Endast ett språk kan de acceptera
Jag trodde det var att diskriminera
Olika religioner ges förbud
Alla ska tillbe samma Gud
All byggnation ska ske enligt gammal tradition
De vill besluta om vad som är svenskt
Om jag inte håller med
Om vad som enligt dem ska vara svensk sed
Kan jag beskyllas för sverigefientlighet
Vad är egentligen det?
Någon som vet?
Om den gamla synen på man och kvinna åter blir sann
Kan gamla mönster få råda
Det anses bäst för dem båda
Nu omarbetas deras principer
Luddas till så att vi kanske inte begriper
Vad de vill
De tar bort sin skrivning om människans
Nedärvda essens
Den bruna skjortan bränns
Enligt dem
Är jag en blandning av olika essenser
Av att kärlek tagit sig över landets gränser
Mina barn lika så
Ska de bli hindrade att göra så?
Ska någon bestämma vem deras kärlek ska få?
Jag trodde Sverige var friare än så

© Malin Tyberg






Fri vers (Fri form) av Malin Tyberg VIP
Läst 409 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-03-01 02:35



Bookmark and Share


  Briza media
Innehållsrika rim i brännande aktuellt och viktigt ämne att våga diskutera. Bra där!
2020-03-05

  Larz Gustafsson VIP
Motfråga: Får svensk kultur existera eller ska dess existens förnekas, som nu är fallet?
2020-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Malin Tyberg
Malin Tyberg VIP