Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hur det kommer att sluta.

 

Bland det mest underliga som händer är, att en dag, om du får leva tillräckligt länge, är du ensam kvar i en främmande värld. Och ännu underligare är att du inte märkte någonting medan förändringen pågick.

Människorna omkring dig går fort och pratar fort, och de förstår inte vad du säger. Du talar inte deras språk när du försöker berätta var du kommer ifrån. Men de är trevliga att se på. Blanka och släthyade. De ser lustiga ut där de ilar fram och tillbaka, till synes utan någon riktig plan i sitt kringspringande. Som myror.

Du tänker att det skulle vara roligt att få kontakt med dem och du vänder dig om för att säga det till någon. Men det finns ingen där.

Det är så det ska sluta.




Prosa av Måna N. Berger
Läst 257 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-01 14:55



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
ahhhh nej tänker jag men sedan att kanske.
att det är hej då utan hej då.
2020-03-26

  Briza media
Träffande betraktelse, kan jag tänka. Bra text, vill veta mer!

2020-03-02

  Monika A Mirsch VIP
Måna - sååå fint och sparsamt beskrivet - känslorna av att sacka efter, som vi säger här i svenskfinland, eller sade då jag var ung.
2020-03-02

  Annie b'larsson VIP
Inget drömscenario. Hoppas det inte blir riktigt så illa.
2020-03-01

  Kungskobran VIP
Jag söker kontakt
men människorna flyr
Det finns något bekant
över mig,
men ändå något obekant
Jag tittar mig själv i spegeln
ser normal ut,
vad är det som skrämmer.

2020-03-01

  Larz Gustafsson VIP
People are strange when you're a strange.
2020-03-01
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger