Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det händer att jag känner av närvaron av någon ej levande i vårat hus. Men det är inget farligt. :)


Mörkrets inbrott

Mörkret lägger sig
tyst och stilla.

Kylan kommer,
ack så kallt det blir.

När jag sakta går i mitt hus,
känner jag kalla vinddrag,
trots att jag är ensam.

Jag känner blickar,
trots att jag är ensam.

Vem är det som viskar?
Jag är ju ensam...?
Inbillar jag mig?

Jag kryper sakta ner i min säng.
Drar täcket över huvudet.
Blundar.
Somnar.

När morgonen kommer
märker jag inte av den närhet
som skrämt mig igår.
Men när kvällen återigen säger \"hej\"...




Övriga genrer av DEVOTCHKA
Läst 813 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2006-07-06 00:12



Bookmark and Share


    Bostik
Väldig närvaro i din text. Känner - som säkert många andra - igen mig i nattens paranoia som avlöses av morgonens lättnad. Lite som Jona, n'est-ce pas? Bra!
2006-07-12
  > Nästa text
< Föregående

DEVOTCHKA
DEVOTCHKA