Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Litterära brottstycken"


EN FÖRVIRRAD OCH IRRATIONELL CIVILISATION

I det fin och grovmaskiga nätverk
av mångfaldens olika kulturer
utgör världsmetropolen Paris i
modern tid ett förvirrat och irrat-
ionellt samhälle,full av motsatser,
som för sådana som politikern och
litteraturhistorikern Desire Nisard
(1806-1888) med vars patriotiska
Chauvinism av fransk nationalism,
skulle förskräckt denne,
som för att behålla sitt kulturarv,
manade till ordning och förnuft.

Den franske Journalisten och upp-
täcktsresanden Jean Raspail 1925-
varnade i sin "Le camp des saints"
redan 1973 om hur en europeisk
civilisation är på väg mot sin under-
gång genom omfattande invandring
fr tredje världen,samtidigt som han
var verksam för bevarandet och
beskyddandet av ursprungsbefolk-
ningen i nord och Sydamerika.

*





Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 306 gånger
Publicerad 2020-03-26 20:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP