Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett bläck av kol och honung

Nattflyn smakar orden till ett nytt språk
och texten, en kalligrafi av vingfjäll
mellan björkarnas trådiga kvistar,
den pappersartade nävern
där skatornas vingpennor tecknar himlen
ett tecken för lögn och ett för vinden
som nynnar i ditt hår

vi ser med dessa ögon,
med denna hud och dessa fingertoppar
språket som gnistrar ur markens grus
ur gatans snöskrovliga bana
i bågar längs himlens bleknande kalk
ger vi oss av, under rusande moln
längs alléer av svärmande lyktor




Fri vers av Grävling
Läst 195 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-03-02 23:24



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Jag är inte tillräckligt språkbegåvad för att hitta orden - jag blir stum av beundran och niger ödmjukt !
2020-03-04

  Stanley Rydell
Språk som föds ur naturens egen sinnlighet!
2020-03-03

  Kungskobran VIP
Associationerna är oändliga. Starkt
2020-03-03
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling