Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Sug surf

Plötsligt över en
suget efter något
godiset i skålen
en god bit choklad
drinken på krogen
ett iskallt glas öl
måste ta det nu
för jag vill bli glad

Plötsligt över en
suget efter drogen
tabletten i burken
kan inte stå emot
hade bestämt mig
nu får det vara
någonting dök upp
problem vid min fot

Plötsligt över en
suget efter kärlek
köpte det på gatan
fast det känns fel
vad ska man göra
pengarna är slut
suget efter lösning
kanhända bingospel

Plötsligt över en
suget tar över
driver till vansinne
lösning för en stund
ölglaset en hägring
skulle sitta fint
sover på saken
får inte någon blund

(Copyright © ULJO




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 404 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-03-03 08:04



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Bra skrivat om suget som vi alla kan drabbas av...
2020-03-14

  Lars Hedlin
JA frustrerande
2020-03-08

  Respons VIP
Klart igenkännbart!
2020-03-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Sug av olika slag, för att orka i stunden, är nog ett av människans ok att bära. Mycket bra skrivet.
2020-03-03

  M.Eta
Suget kan ta överhand ibland. Bra skrivet!
2020-03-03

  AndLou VIP
Suget är ett ständigt gissel och svårt att förklara, för det finns bara där! Men den dagen det försvunnit, då finns det hopp!
2020-03-03

  Kungskobran VIP
När suget tar över
blir inget över
2020-03-03

  Öknens Ros VIP
Kan känna suget efter ett glas iskallt vatten, det släcker törsten.
2020-03-03

    Sefarge VIP
Att vilja ha och att vilja sälja
Marknadens och den
enskildes största
gemensamma
nämnare?

2020-03-03

    Lena Staaf VIP
Lösning för stunden men kan bilda ris åt ryggen. Du förmedlar känslan fint i din dikt.
2020-03-03

  Pia Laurell (fd Kal Wallin)
Du är inte ensam. Gillar din text.
2020-03-03

  Maria Sundelin VIP
Denna känsla kan vi nog alla känna ibland. *Farligast blir det när den ar över och styr hela tillvaron
2020-03-03

  Nils-Robert
Ett gissel när suget tar över.
2020-03-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO