Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt i veckan

 

hur kan någon slå knut på

något? Det undrade frågan 

som fastnade under ångestens 

vitaste lakan och mitt i den 

meningen famlade livet efter 

döden. Som om det någonsin 

finns plats för realism i något 

som kallas mänskligt. Hon begrep 

inte. Lika lite som hon betraktade 

maktspelen lika enträget

kortvarigt lät hon hjärnans omedvetna 

sexuella bilder sprida sig längs platsen

där ett APT gick av stapeln. Var hon galen 

nu frågade könet hjärnstammen ? 

alla svaren i svärmar av nej flöt över 

de diffusa linjer som bildas då upphetsningen  

tagit över och tröttheten spelade över de

uttjatade sociala spelen. 

hon  var blott människa. Förmodligen 

så fri en människa kan vara. Ett ögonkast 

från dörren syntes primärvården likt 

ett grönt fält av sommarängsblomster

lika ljuvt doftande som tanken på ett 

sommarlov som barn. 

den vita kyrkan. Spetsklänningen och 

skorna i lack med hål för tårna. 

 




Fri vers (Fri form) av smultronbergen VIP
Läst 149 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-03 22:39



Bookmark and Share


  Fredrik Axelsson
Waaow! Vilken kontakt. Rent och livsbejakande vill jag läsa. Tilltalar väldigt mycket
2020-03-04
  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP