Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

andetagen

 

 

genomskinlig dräkt av ande
bär jag på varhelst jag är
kolsyra och vattenånga
andningen ger sig iväg
gör sig av med barlastsbörda
ömkan oro skuld och skam
blåser bort när läppar släpper


tar emot till lungors säckar
mer än luftens syre
vindförd doft som
gräs på ängar
kvitterfinkar
sus från svalor
pilar in i tomhetsrum
fårbräk ko-mu
gök som hoar
ut från skaparvinden anas
skaparen som skrattar liv




Fri vers av Per Rydberg
Läst 258 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-04 11:06



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
En härlig dikt att andas in och långsamt ta till sig!
2020-03-04
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg