Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dag i Sannings


Skogen


Murkelstigen var uppgrävd
en och annan rot hängde sanslöst fram
några myror stretade sig uppåt
ett blött tuggummipapper blåste ner

Satt mig på stenen med korgen
vart skulle jag nu gå
en stor tallkvist flög i backen
några skator skrek i högan sky

Jag tände en cigarett
fast jag slutat röka för flera år sedan
mobilen låg hemma på hallbänken
jag började frysa och fimpade i jorden

Myrorna såg arga ut där dom fortfarande
inte kommit ur jordhålet
Jag hjälpte dom upp och
tog korgen och gick hem





Fri vers av Irene Backström
Läst 110 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-05 12:53



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra text, ser, hör och känner!
2020-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Irene Backström
Irene Backström