Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BETEENDEVETARES IRRATIONELLA BETEENDE

Beteendevetare utgår ifrån att
alla som inte beter sig som dom,
beter sig fel,
fast det är högst tveksamt om
de själva lyckats särskilja på
apans och människans beteende,
än mindre en fågel eller fisk.

Det finns en diktatorisk hybris
över dessa pellejönsar,
vilka gå omkring och betraktar
sig själva som naturens sanna
efterlevare,men ändå nödgas
betala för att skita.

Så om den civilicerades beteende
är mer naturligt än vildens,
får naturen själv avgöra.

*






Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 207 gånger
Publicerad 2020-03-06 05:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP