Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Först publicerad 2005-08-26


ljusets triumf


skuggan
har en baksida
som lyser

ett hemligt ansikte
vänt mot solen

genom mörkret
skär en rågång
av visshet

en livegen procession
på väg hem

ljusets triumf

 




Fri vers av Rublev
Läst 159 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-07 14:05



Bookmark and Share


  Fredrik Axelsson
Mörker men visshet. Konturer av något gudomligt vackert, det här träffar mitt inre. I denna ljusets triumf ser jag liv genom döden, på väg hem, åter till liv där vi kom ifrån. Vill stanna länge och begrunda.
2020-03-07

  Rublev
Tidigare kommentarer:

Rublev:
efter att ha prövat olika titlar så väljer jag igen den allra första: ”ljusets triumf”

Rublev:
ang. val av titel: först skrev jag
”ljusets triumf”, vilket några av
kommentarerna berör, sen prövade jag med ”förvandling” och just nu står det
”skuggljus”...
2005-08-28

Deva:
En klar tanke som bär genom hela dikten,
fint genomförd text med "lyster".
Tycker titeln är bra - den visar
ambivalensen.
2005-08-28

Poesis:
Mycket snyggt! Både till form, innehåll
och ordval.
2005-08-26

Cinemiracle:
Du gör det igen! Du uttrycker den äkta
frihets- och längtanskänslan på ett
underbart och äkta sätt. Ditt språk är
rikt på bilder, som ger en nästan
filmisk precision och bär läsaren genom
budskapet, som jag ser det handlar om
den oändliga kärlekens seger över kaos
och mörker. (projektion?) I vanlig
ordning kan jag inte säga annat än att
jag tycker mycket, mycket om din dikt.
2005-08-26

2020-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev