Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Ingår i "Strindbergiana"


STRINDBERG ÅTERUPPSTÅNDEN

Vadan hafver den gamla horan
moder Svea uträttat för landet,
efter 1930 mer än sålt sig !?
och nu när hon är utnött
som ett gatuluder i Amsterdam,
är det ingen som vill ha na gratis
ens.

Vad svenskt var äro icke längre
och väl är väl det,
för något dummare än svenskarne,
lär icke hafva funnits på jordens
rund.

Arma menniskosläkte !
skåda så er likblekhet,
av brist på näringsrik föda,
sol och hygien,
deri till och med afrikanen
bleknat och juden magrat.

Se där ! naturens straffdom
att leka med denna,
vars giriga egoism äta sig själf.

*








Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 219 gånger
Publicerad 2020-03-07 20:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP