Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vinterdag som haikukedja

 

 

penseldrag i skyn
ljuset bak skorstensrökar
morgonköld gnistrar

dimman går i vitt
svårgenomträngligt filter
fuktig vintervy

frostfacklor ståtar
gnistrande blink till vintern
dungen i kristyr

sol smälter grenfrost
på himlen syns stackmolnstuss
näbbar kvittrar glatt

brandgul aftonsol
snårskog silar strålarna
nattmörker möter

stjärnornas nålljus
tystnad tar över svärtan
ugglans jakt ljudlös




Bunden vers (Haiku) av Per Rydberg
Läst 268 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-07 22:03



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Njutbar poetisk
Senvinter målning!

2020-03-08

    Lena Staaf VIP
Vacker naturpoesi i snösmältningens tid.
2020-03-07
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg