Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stockholmspromenad


himlen blöder 

är det fler än jag som ser 

hur bristningar har fyllts utav 

det röda 

teaterns man har lagt sig i 

en säng av dun 

i öst gör någon som älskat 

karriär i stora feta stråk ler 

det ansikte som formligen 

förändrade mitt jag 


men himlen den blöder 

blöder skaver glöder 


och det lilla i min människa 

har klättrat upp och genom 

bladens ek har handen trott 

den nuddat gud 

 

och skyn den var så annorlunda 

präglad ovan molnen 

där mormor  Palme

hällde tranbärssaft i glas utav 

kristall 

 

dimman tilltog efter promenaden 

den genom den stora staden 

 

där delar av min trygghet bott 




Fri vers av smultronbergen VIP
Läst 140 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-08 03:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

smultronbergen
smultronbergen VIP