Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidens tidskrävande gåta

Framtiden är hypotetisk

Fram till att den infaller plötsligt

Och förvandlas till historia direkt

Historien tolkar

En förfluten framtid

Som för ett ögonblick

Över nuet varit sträckt

Nuet är evigt

Men ständigt övergående

Det är sen och då förskjutet i tid

Att förhålla sig till detta

Är emellertid

Ett stort projekt för en enda individ

Att bortom klockan se

För att bestämma dess substans

Kräver fantasi

Och en tänkande instans

Att omdefiniera verkligheten

Kräver rena rama dumheten

En nödvändighet

För att uppleva vishetens glans

Allt verkligt är nu

Och dess skapare är du

Med tidens gåta

Får vi alla ta itu




Fri vers av Brunluvan
Läst 197 gånger
Publicerad 2020-03-08 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Brunluvan
Brunluvan