Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Självklarhetens rymdkommendör


Katten på min bröstkorg
höjer blicken
upp mot läslampan;
ser ut som en kosmisk varelse
ur Trollkarlen från Oz

Hans nos svävar
fem centimer framför min näsa

Morrhåren breder ut sig
som silvriga plymer

Hans närgånget skorrande andning
i spinnandets grövre spektrum
håller mig älskad

Hans fem kattkilon
värmer min bröstkorg

Universum är inte verkligare
än så här

Gunwald är min vägvisare
och mitt ressällskap
in i Lyrans stjärnbild;
en självklarhetens rymdkommendör
med len päls, trampdynor och morrhår

I sin aura
bär han stoff från svunnenheter
och okända dimensioner

Han bedriver sin vapenvård
i mitt anletes öppna närhet;
slickar noggrant sina tassar;
fäller klorna ut och in
i sekundkorta lyssningsuppehåll
med blicken rätt ut i rymden

Till slut är han nöjd;
rullar hop sig mitt i världen

Jag vänder sida

Han är van vid alla mina ljud,
vilar intensivt
med slutna ögon

Ibland firar han vår relation
genom att vräka sig på sidan
med benen vilt utsträckta,
för att visa sitt obetingade förtroende

Jag tar emot känslan
svävande i nuet




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 140 gånger
Publicerad 2020-03-08 20:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP