Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
© Ingår i "Strindbergiana"


STRINDBERG STÄMD

A.B : Nå ! min käre Strindberg,
det här var inte roligt....

Ågust : Nä ! säg något som är roligt !?

A.B : Det har kommit stemningsbref
till förlaget apropos förtal af
författaren Heidenstam
varvid Strindberg i ett af sina verk
kränkt och ofredat Heidenstam
med grofva tillmälen.

Ågust : Det var roligt,riktigt roligt
för den göken kan gott ha det
som använda kuken som skrifdon
och tårar som bläck.

A.B : Heidenstams advokat har yrkat
på skadestånd för den spridning och
psykiska lidande det åsamkat hans
klient.

Ågust : Gott ! han kan få den royalties
boken inbringat,det kan det vara värt
af att få den högdragne fjanten ned-
stämd.

A.B : Dessvärre har man anmodat
förlaget konfiskera eller stryka de
kränkande avsnittet ang boken.

Ågust : Nåväl,men 1:A upplagan har ju
redan sålt slut så det kan ingen djefvel
råda bot på.



*




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 200 gånger
Publicerad 2020-03-09 04:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP