Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
min tolkning av medeamyten; ett slags samtal med mig själv.


I lektion med Medea

Medea, Medea -
lär mig att genom raseriet fördriva ett hav
och hur man får kraft nog
att göra snöänglar i sanden trots strömmen av blod.
Medea, Medea.
Du bär en kniv såsom jag inte vet hur-
Hur tål man smärtan
i det ögonblick då huden bryts och förfaller?
Jag har aldrig känt någon plikt;
av det är jag bunden till förvåning och misstro
i de ögonblick då du inte tvekar.
Medea, Medea,
lär mig att bryta förlåtelsen itu.




Fri vers (Fri form) av Kajsa M
Läst 442 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2020-03-10 00:16



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Ambivalensen kan eller verkar vara sakers och texters orsak att finnas. Vem har inte 'varit där', kul med nya intryck o infallsvinklar.
2020-03-19

  Ulf Carlsson VIP
Anaforerna ger struktur åt denna inre kvinno- och modersstrid mellan ambivalenta känslor av plikt och frihet.
2020-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Kajsa M