Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Aldrig

Läs inte en dikt av Bruno K. Öijer
innan du skall somna på kvällen
Den kommer att återvända
strax innan gryningstimmen
Du hör när den krafsar mot fönstret
Den vill komma in och ligga bredvid
Du kan bädda ned den i ett dike av duggregn
trösta den med tryfferad lavendelolja
vyssja den med trädkramararmar
men aldrig binda fast den
tillsammans med en stelnad konfirmand
i en trångbröstad artonhundratalsbibel

Aldrig!




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-10 23:26



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
ja, så är det
Bruno K. Öijers poesi
berör och kräver tid
- just när man ska somna
räcker något mer lättsmält som Rumi -
2020-03-12

  Marita Ohlquist VIP
Jag har läst om honom, men inget av honom, kanske dags nu.
2020-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP