Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Akvarell: Solstrale "Björkarnas allé"


KOLTRASTSÅNG I BJÖRKARNAS ALLÉ

 

över björkarnas allé

sipprar ljuden fram

ur koltrastens strupe

 

nejden framkallar eko

koltrasten svarar på det...

en rival eller en skönhet...?

 

ljuden blandas med steg

utanför mitt sovrumsfönster

likt en repig skivas knaster

 

förlupna sångfraser gäckar

kråkorna hostar och kraxar

örat urskiljer skönsången...

 

över björkarnas allé

vittnar vårens sångare

vi är här - våren är här!

 

oh människa gläd dej!

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-03-11 16:54



Bookmark and Share


  Johan Strömstedt
En fin text fylld av förhoppningar att snart är det vår. Fint!
2020-03-16

  M.Eta
Fint! Vad vore våren utan koltrastens sång!
2020-03-16

  BenGust VIP
Ekot och nejdens mångtusende
stämmor skapar en härlig vårvinjett.
2020-03-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Fågelsång gör
mig på gott humör
som även Din Bild
och text gör!
2020-03-11

    Lena Staaf VIP
Bild och text i fint samspel.
2020-03-11

  överlevaren VIP
Vacker vy, en fröjd att läsa!
2020-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP