Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


En enkel bukett ranunkler och brudslöja på mitt bord kan föra mig långt bort till en annan värld.


Ranunkler

Något om ranunklers kjolar ville jag säga

hur de virvlar lager på lager i 

frusen dans

Kan du det se?

 

Ville säga något om den gracila känslan

när ögat färdas genom brudslöjans flor

Kan du känna den?

 

En vandring i fantasi

genom pastellig värld

reser längs stjälkarna och

ser upp i blommor, i längtan

i ljuv skönhet.

 

Allt är förgängligt!

Njut nuet.

 

 




Fri vers av Livet1 VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-03-12 17:09



Bookmark and Share


  Roger VIP
Fint skrivet om en fin blomma. Skulle jag göra en lista på de vackraste jag sett är ranunkler med på den.
2020-03-13

  Blåbäret
Är även jag förtrollad av dem. Du fångar det så väl...
2020-03-13

  Hopplös själ
Gillar din beskrivning av ranukelns kjolar.
Gillar hela dikten.
Vackert och krasst i samma veva.
Som jag uppfattar det åtminstone.
2020-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Livet1
Livet1 VIP