Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Wobblande planet...


COVD-19

Människans inneboende kraft att förtränga
historiska fakta, verkligheten. Tidsanda för
”Världsligt kollektiv” minnesförlust...

Egyptens gräshoppor, en farsot i tidens
början som straffade mänskligheten och
åt upp allt i sin väg.

Sedan kom böldpesten, sedan häxjakt,
sedan inkvisitionen, sedan polio, sedan
TBC, sedan förintelsen, därefter alla krig.
Konflikter om rent vatten, mat och grödor
samt kamp om oljereserver.
Finansmarknaden i gungning, företag gör
sig av med personal. Konkurser.

Coronavirus; en global pandemi, avslutas
med total klimatförstöring.
Vad kommer därefter och som pricken
över i:et; Guds vrede över sin skapelse
med globalt kärnvapenkrig?

Min tro är dock att människors rädslor
skapar oro och obalans, grundad av en
brist på tro!
Förtröstan och Guds nåd!




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 130 gånger
Publicerad 2020-03-13 11:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje