Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Avpolletterad

 

 

dags att putta dig från tron

du är ingen baron

du är bara en spratteldocka

som alla vill knocka

 

du länge suttit och regerat

nu folket har reagerat

dags att ta ett steg

du är väl inte feg

 

det är dags för byte

en som ej har lyte

allt kommer bli bra

alla kommer se bra

 

ner med korruption

inför sanktion

ner med diktatur

folket är inga djur

 

här ska byggas nytt

ingen lömsk skytt

ska här få härja

ej heller med värja

 

framtiden skapas nu

det är det som gäller ju

folket med får vara

i vår stora skara

 

där var och en räknas

även de med fräknar

tyrannens da'r är slut

ta me'n i skogen och skjut

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 156 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-13 14:54



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Öh, är det valår redan? Fasen, allt kul ska man missa.
2020-03-13

  Kungskobran VIP
Härlig dikt om våra bedrövliga politiker som har lämnat verkligheten och lever i sin egen politikerbubbla
2020-03-13

    Lena Staaf VIP
I vårt land har vi inga tyranner som tur är. Men mycket bör göras åt politiken. Bättre omfördelning av rikedomar och mer pengar till välfärden.
2020-03-13

  överlevaren VIP
Maktskifte, förändringens vind blåser omkull sådana som sitter löst....
2020-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP