Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Entropi

Runt fabriksskorstenarna, ett bländande dis
av tidens vattenblänk vid horisonten
och runt oss slår lönnen sina vingar
om rök och nässlor under gråa skyar
tills vi förlorar, undan för undan
och inte ens i döden
ska vi sakna någonting
för allt vi glömt, allt vi sett
allt det skimrande i dina ögon
står skrivet som ådror i slät sten
och strödda i en brygd på tröstande örter
ska vi åter bli slump och tillfällighet
cellandningens tickande rytm
under eldstinna himlar




Fri vers av Grävling
Läst 221 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-03-13 21:18



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Vackert och berörande om livets gång.
2020-03-15

  Ulf D VIP
"ska vi åter bli slump och tillfällighet", vackert och både en insikt och en distans som termodynamiken inte förklarade men ger här upphov till fler tankespår.
2020-03-13

  Fredrik Axelsson
Väl vald titel. Fastnar länge vid dikten, den växer vid varje läsning och den slutar inte att växa. Tack Grävling!
2020-03-13

  Ulf Carlsson VIP
Diktens hjul rullar som ett slags tröstande "samsara", världsalltets ständiga förvandling och fortsättning, i tiden läsbar i naturfenomenen.
2020-03-13

    Lena Staaf VIP
Vackra ord om det som finns kvar efter döden.
2020-03-13
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling