Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Röd cirkel


arenorna töms folket skingras
intonationen läggs dämpad i gråa händer
tyngda regnbågar omvandlas regnar sakta ned
en riven frost mot min trötta panna

vill fingermåla mitt kalla kyrkotak och Lasarus ådror
rör min hand vidare mot molnens utdragna slingor
om du väljer att tro och att vandra däri aningen
ska min tro födas och vandra jämsides

jag bäddar mig för naturmorgon och renhet
möt mig älskling mellan kopparfärgade tallstammar
möt mig mellan röd måne och röd sol

 




Fri vers (Fri form) av Fredrik Axelsson
Läst 122 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-03-13 23:15



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Dikten anknyter (för mig) till profeten Joel i GT, särskilt andra kapitlet med både varning och tröst.
2020-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Axelsson
Fredrik Axelsson