Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

bara gärningar


hoppas att inte huden lyser igenom bakom medaljerna




se på himlen inatt
och på alla timmar
dagar år
man ägnat åt att inte tro den


här sitter en man som försökte tvinga fram blod över sidan
att skriva hennes namn med
fast hon låg i sängen
och väntade

man lär sig väl
visst lär man sig
mamma?




för din säkerhet: led cykeln
i den här parken
för din säkerhet: älska
i munskydd
för din säkerhet: tro inte på allt du tänker
jag trodde att jag skulle
växa upp


du leder inte gift längre
du leder ström som ett kretskort av kött
och jag trivs så i varningstriangeln
led mig över kyrkogården

ja


jag har inga speglar hemma
se mina reflektioner
i en frusen översvämning
liljeholmsparken
om jag kisar
sitter vi kvar
i syrénbusken


ett stenkast åt fel håll

så många dagar och år åt att slunga dom mot lamporna i tunneln
när man lät dom representera
det som fattas inom oss


modern stadsmiljös
boxningssäckar
ännu ett utlopp
det här manliga egot




och där bor en
som man en natt trodde
kunde matta ner bilden
av cassiopeia
jag tror hon hann säga
det märks att du blundar
och drömmer om andra
och jag kan förstå

men det skadar inte
med ett förlåt


bara gärningar




led mig genom
lakanen
man försakat
och gästspelat i
all den vånda man orsakat
när man föddes
och sen dess burit med
att komma strypt av strängen
är en jävla entré och att
man verkar vara lika naken
28 år senare







Fri vers av Love Död
Läst 119 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-03-14 02:50



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Vacker och tänkvärd dikt. Behövet vi ledas, kan vi tillåtas göra misstag, kan vi ändå acceptera oss själva?
2020-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Love Död
Love Död