Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Visa vänlighet i trafiken


ARGENTINSK TANGO

Tragisk kortnovell över en händelse på Pampas
som kostade två män livet.
Polisutredningen blev ett fiasko med kommentaren;
utredning nerlagd det handlar kanske tydligen om ett
svartsjukedrama…

Inblandade: 2 män varav en i social högre ställning,
och en lantbrukare.
Bilar; BMW och en äldre flakbil.
Bro över vattendrag och en slänt.
Ödsligt – inga hus eller människor.
Hindrad omkörning – senare punktering på BMW:n.
Tillhyggen; Kofot, brandsläckare, indränkt trasa med bensin.
Bilbälte som blev till en strupsnara för föraren till BMW:n.
Försök att krossa framrutan. Bajsade på framrutan och kissade.

Männen hade mördad varandra.

Hittades av polis och brandkår sittandes i framsätet insomnande
och förkolnade. Döda!

Svartsjukedrama ansågs det.

Prestigen vid att inte släppa förbi varandra, slutade mycket
tragiskt.

Sensmoral, släpp alltid förbi bakomvarande vid omkörning
även om bilisten kör en BMW.




Prosa (Kortnovell) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 133 gånger
Publicerad 2020-03-14 11:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje