Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DRÖMMAR,KÄRLEK,VÅREN,LYCKA,PENGAR. (PROSA)

Många av våra drömmar är sköra å går i kras. Fast.....
ja, vi kan alltid drömma med ögonen öppna, för att
undfly den gråa trista verkligheten.
Ja jakten på det stora äventyret efter en äkta kärlek,
pengar, Eldorado, eller en Oas som få av oss tycks
hitta, tvingar oss till att bli tröstade med surrogat.

Droger, alkohol, sexuell stimulans, pengar, frosseri
av mat, kläder, eller kanske man fixeras av att försöka
göra sig vackrare.
Uppmärksamhet är något som de flesta av oss upplever
som positivt. Att finnas till, att omgivningen begeistras
av ens närhet.
Stimulans, stimulans av olika slag behöver vi för att
klara av motigheterna i den dagliga tillvaron.
Vi behöver kunna bre ut vingarna och fly till våra
luftslott i mellan åt, för att kunna härda ut.

Redan den välkände Voltaire skrev en bok som heter
Candide. Där berättar han om jakten efter guld,
rikedomar, å kärlek. Det hela slutade med att lösningen
på ekvationen blev att man skulle sansa sig och stanna
hemma och odla sin trädgård i stället.
Så jag instämmer med hans kloka ord.
Våren är snart här. Stanna hemma och odla er trädgård
så blir ni lyckliga.




Prosa av gunnnar nylund VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-14 15:56



Bookmark and Share


  Christoffer Andersson
Den här påminner mig om att det ju är dags att läsa Candide. Kloka ord i sanning, där vid ekvationens slut. När verklighrtem blir stimulans och surrogat är det dags att ta spjärn i en klassiker och stanna hemma.
2020-07-18

  Kungskobran VIP
Tillbaka till naturen med Rousseau
2020-03-14

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Just så ! Citerar ett österländskt ordspråk : Vill du bli lycklig för en dag,drick en flaska vin.
Vill du bli lycklig för ett år gift dig,
men vill du bli lycklig för resten av ditt liv,
bli trädgårdsmästare.
2020-03-14
  > Nästa text
< Föregående

gunnnar nylund
gunnnar nylund VIP