Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ångest, ångest är min arvedel (Min klimatkamp 14/3)

Jodå. Jag är fullt medveten om att jag är en sådan människa som har alltför lätt för att låta min oro gå lite för långt.

Jag "jobbar på det".

Jag vet vad som gäller: äta ordentligt, röra på sig, sova på nätterna, inte isolera sig, umgås med vänner.

Jodå. Men ingen av mina vänner finns inom gångavstånd. Jag är en sån som håller mina grannar på avstånd (typiskt svenskt?).

Jag har klimatångest, eller "klimatångest", vet inte vilket som stämmer bäst. Nu har jag även coronaångest, eller "coronaångest".

Klimatångesten kunde jag hantera. Genom att skaffa mig kunskap, eller åtminstone försöka. Och genom att träffa andra människor som känner som jag, och som försöker göra något åt saken. Genom att vara aktiv.

Coronaångesten kan jag inte hantera. Den sitter i kroppen, i huvudet, i magen, i hjärttrakten, jag kan inte slappna av, och om jag kan så mår jag i stället illa.

Närmaste familjen vill inte lyssna på mig, och jag förstår dom, jag vill inte heller höra på mig.

Jag ville avsluta med något positivt, man måste ju tänka positivt, eller hur?

Jodå. Men nej, det går inte ikväll.

Jag gråter.




Övriga genrer av Aloisia VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-14 18:32



Bookmark and Share


  Annie b'larsson VIP
Du har ju rätt och dom andra har fel.

Varför är det så fult att gråta, vara ledsen och orolig. Ofta har sensibla personer rätt vad gäller sin hälsa och vad de känner på sig. Människor som fått lära sig att knipa igen, det är de som blir sjuka först. (stämmer ofta inte alltid). Tro på dig själv och lita till din instinkt! Din intuition. Samt fakta du tar till dig.
2020-03-14

    Max Poisé
Allt handlar om miljarder olika sanningar
2020-03-14
  > Nästa text
< Föregående

Aloisia
Aloisia VIP