Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnets tid

I

Kan inte se molnen

för allt detta ljus

som fyller världen

 

ser inte skuggorna

ser inte döden komma

runt hörnet

 

för var är hörnen

var är lidandet

när vårens svanar är här

 

och krokusen blommar

i vintergrå rabatter

under levande aplar

 

var är sorgen

över de som försvunnit

efter mötet med barnet

 

han som ler

för att solen finns

och vattnet rinner i bäcken?

 

II

Visst existerar det onda

visst lever smärtan

i kroppar och själar

 

visst viner vinden

och faller tung

som hammaren mot städet

 

mot en kvidande skog

och över husets

pinade takpannor

 

en dag i mars månad

när allt kan vara förlorat

och bordsljusets låga slocknar

 

visst är det så

och visst är det ändå annorlunda

i blåsippans tid

 

III

Elden brinner

elden förtär

elden lyser och värmer

 

IV

Ingenting är

som att se slöjorna

dras undan

 

för mötet med barnet

som ständigt kommer

tillbaka

 

 

 




Fri vers av Peter Olausson VIP
Läst 230 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-03-15 10:09



Bookmark and Share


  Minkki VIP
just så, livets mosaik
2020-03-22

  Nils-Robert
Riktig fin poesi värd att läsa. Smart att dela upp dikten i grupper om flera verser. Blev en bra helhet på så vis.
2020-03-20

  Eva Langrath VIP
Vackert skriva ord.
2020-03-16

  Öknens Ros VIP
Vackert präntade ord.
2020-03-15
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP