Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
så oansvarigt av en medlem av världssamfundet annat var det förr


Vaf har ni inte tvättat er?

Ja annat var det på Arendorfs tid
i dessa coronavirustider kan jag inte låta bli att dra mig till minnes en anekdot som jag tror är riktigt sann och handlingen tilldrar sig på tidig 1800-tal och det var synnerligen förnäma herrar som var inblandade; kejsare och kejsarinnor.
som ni vet måste kejsare Napoleon ha varit en mycket upptagen man där han red på häst för att lägga Europa för sina fötter eller kanske för sina ridstövlar. Dock måste han ha varit mycket förälskad i sin kejserliga hustru för någonstans i kvarlåtenskapen skall det finnas en liten biljett :man skrev nämligen inte brev om man hade brådis. På denna lilla biljett från Napoleon kan man läsa följande militäriskt kortfattade besked till sin kejserliga gemål; Tvätta dig INTE älskling jag är snart hemma.
Naturligtvis hade människorna från anno dazumal en annorlunda uppfattning om hygien och vad som är god och nödvändig sådan. Men handen på hjärtat vem har polat med en käresta som luktat illa?




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-15 16:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Risken är ju att den egna, personliga doften försvinner på grund av all parfym.
2020-03-19
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP