Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Grått idag

Det är grått nu
Grått väder
Grått idag

Känner mig grå
Eller försöker hålla mig grå
Grå och lugn

Behöver mig trist och trög
Behålla lugn bland allt det olugna
Tuffa på i sakta mak när omgivningarna tycks skena

Låsa in barrikadera
Hålla avstånd
Värna andra genom att hålla sig borta

Bunkra eller inte bunkra
Om bunkra - bunkra vad - bunkra varför
Toapapper?!? Magsjuka?!?
Pasta? Bullens pilsnerkorv?

Det är grått nu
Grått väder
Grått idag

Eller snarare
alarmerande rött
Sorgligt svart
Kliniskt vitt
Sjukt grönt

Det är grått nu
Grått väder
Grått idag

Och jag längtar det sprött rosa
det skirt gröna
Kärlekens röda

Omsorgens varsamma värme
Närhetens värmande blossande
Kärlekens stilla bekräftande

Det är grått nu
Grått väder
Grått idag

Grått




Fri vers (Fri form) av PhanLieB
Läst 232 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-16 10:49



Bookmark and Share


    Steff...
Grått nu är det nya inne:-)

2020-04-26
  > Nästa text
< Föregående

PhanLieB
PhanLieB