Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svenska sanddynor



det sveper damm och urjord över åkern
en eldens händer som tappar alla ord
likaså att haven viskar och strålar
på avstånd så som vi alla



i all mossa och i uthållig natt
ligger en dämpad opera
väntandes på människan

det kommer och går en sorgsen älv
dimmornas stigar och rum flyter stilla ut 


det kommer ligga mycket ensamhet i det rena vattnet
det kommer ligga mycket girighet i ormbunkarna
även klockor kommer smälta i hemmen
inga händer lyckas hålla i ordet ovisshet


det finns en fysisk smärta som heter sällskap
det finns osjälviska vårdrum med rytmen i blodet
det finns en sol som diskret tecknar mjuka kroppar
ihopslingrade och sommarbrända

 




Fri vers av Fredrik Axelsson
Läst 137 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-03-16 20:30



Bookmark and Share


  Rublev
Din dikt påminner mig om Carl Kylbergs ord: ”Var icke alltför tydlig, för det tonfallet blir snart utnött. Det ligger världar bakom det tydliga.” Här skymtar jag förunderliga världar. Jag inbjuds att stanna upp, att lyssna intensivt och ödmjukt. Jag utmanas att våga ovissheten och smärtan, att uthålligt invänta... det som väntar på mig!
2020-03-28

  Hopplös själ
På något underligt sätt kände jag mig hemma här!
Ser Max exempel men har själv två favoriter:
"Det kommer ligga mycket girighet i ormbunkarna"
Men favoriten är ändå "inga händer lyckas hålla i ordet ovisshet"

Snyggt enligt mig men min värld är begränsad.
2020-03-16

  Ulf Carlsson VIP
Du menar nog "sanddyner" i denna surrealistiska komposition, påminnande om Salvador Dalís målning av en ödesmättad badstrandsidyll eller kanske det aktuella obehaget i coronasmittan.
2020-03-16

    Max Poisé
Här får jag läsa mening för mening och kan hitta guldkorn
”det finns en fysisk smärta som kallas för sällskap”

Skulle kunna ge exempel på fler. Som en helhet är det obegripligt, men jag tror att du söker en röd tråd i just det obegripliga...
2020-03-16
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik Axelsson
Fredrik Axelsson