Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hon tvättar fullmånen

djungelns gröna orkester nynnar kärlek
jag njuter tropiskt ljusrecept

en fattig flicka tvättar fullmånen i min törst
hennes solkyss varar vintern lång
är körsbärsblom och honungsnektar
lycklig dricker jag de droppar hon samlat

men kärlek är glömsk
en ganska så seg apelsinhimmel gråter
det finns ingen kvinna att förstå
jag måste kallhoppa
tvekar, vinglar

skratt kostar tystnad
marknadsplatsen sjuder av trängsel
och tomhet
jag chansar
köper nästan rätt minne

förlåt
är en fluffig vintermorgon
du andas nära mig
på andra sidan verkligheten




Fri vers av Rublev
Läst 219 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-03-17 14:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rublev
Rublev