Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


EN SKOG I TANKEN

 

du kan gå en skogspromenad

du kan gå den i din inre tanke

 

se skogens gröna mossmatta

upplev trädstammarnas resa

hör steg när de går mot stan

visualisera djuren som gå med

 

skogen kommer och knackar på

står där utanför din dörr och ler

- får vi komma in på en kopp...?

- ja... ja! Okej jag sätter på en...

 

ni sätter er ned och samtalar lugnt

gröna trädkronorna susar då och då

vinden vill vara med och leka lite...

genom fönstret strömmar djuren in

 

sakta stiger solen över horisonten 

hjärtat bredvid dig vaknar sakta upp

vänder blicken mot det inre rummet

får förvånat syn på morgonens gäster

 

föreställ dig synen

av en skog som kommit på besök...

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 302 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-03-18 08:07



Bookmark and Share


  charlotte VIP
skogen är underbar med allt du beskriver
2020-03-24

  Bodingen VIP
Skogen är bäst!
2020-03-18

    Lena Staaf VIP
Härlig dikt som spränger gränser. Skogen på besök, fantastiskt!
2020-03-18

  ULJO
Skogen en underbar plats för rekreation och avkoppling.
2020-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP