Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
titeln lånad från Hoola Bandoola Band


VEM I HELA VÄRLDEN KAN MAN LITA PÅ?

Runt omkring oss

faller världen i bitar

 

katastroflarm ljuder

i berg och dal

 

svarta kråkor flyger

över åker och äng

 

sitter i flock

på stadens tak

 

kraxar profetior

av skilda slag

 

vem i hela världen 

kan man lita på?

 

avboka allt 

som är dig kärt

 

sjung ett ode

till ensamheten

 

i hemmets lugna vrå

tvingas du stanna

 

vården går på knä

måste prioritera

 

experter för ett krig

utan samsyn

 

vem i hela världen

kan man lita på?

 




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 231 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2020-03-18 17:51



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Precis
öppen och inkluderande text som frågar och bjuder på sig.
2020-03-23

  Lars Hedlin
JA det är den stora frågan? Man får försöka att lita på sig själv och tro på att allt löser sig till slut!
2020-03-23

  ResenärGenomLivet VIP
Vi får göra det bästa vi kan och hoppas på en bättre framtid...
2020-03-21

  M.Eta
Det är som en otäck dröm alltihop. Kommer det att vända och i så fall när?
2020-03-19

  Rise Little One
Vi kan bara lita på oss själva och göra det bästa av situationen.
2020-03-19

    Lena Staaf VIP
Vi kan och måste nog lita till varandra. Att vi gör vad vi kan för att hålla smittan i schack så att de mest sårbara kan klara sig.
2020-03-18

  Blomma-Stjärna VIP
under kris och osäkerhet kommer det värsta och det bästa i oss människor fram -
det bästa är solidaritet
med färg och musik
värme och humor
2020-03-18

  Marita Ohlquist VIP
Plötsligt blir livet annorlunda och vi blir medvetna om vår sårbarhet!
Oron sprider sig lavinartat, jag följer utvecklingen, inte rädd men försiktig.
2020-03-18

  ULJO
Som hoola bandoola sjöng. Vem kan man lita på
2020-03-18

  Niliboy
Den som äger tron kämpar också, men med fötröstan på det kommande riket, som de som vördar Herren å inte är dum mot sina medmänniskor hamnar!
Vid domens dag hamnar alla nassar å liknade i helvetet där de får gnissla tänder å förgås i hettan! Tjolaflöjt!
2020-03-18

  Feliaxel VIP
Bra fråga man vet inte hur det ska gå i dessa tider
2020-03-18

    Sefarge VIP
Gömma sig o tvätta
Tassar till sist tar
Coronan en ändå!
Undras vad som då
Händer i olika sorters
Länder?



2020-03-18
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP