Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

TANKAR OM CORONAVIRUS....

Ett sånt liv om detta virus, varje dag i alla tider
har det funnits människor som lider av epidemier.
Folket skriker om pandemier, så fort något litet
kommer nära. Det finns mycket farligare saker
jag svär på min ära.

Så sluta gnälla, tänk en stund på Ebola och andra
virus som kan mutera. Om ni letar efter skriken,
paniken läs då först källkritiken. Ett virus där ca.1
promille dött, ett upplopp är fött.

Försök istället leva i verkligheten, inte i serierna
med domedagsprofeterna. Sunt bondförnuft räcker,
när ni era händer sträcker, tvättar under kranen
för att skydda dom äldre, sjuka och barnen. Snälla
tänk på hur illa det kan gå om vi blir sjukare av
att inte smittan få........




Bunden vers av Stefan Bergström
Läst 93 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-03-18 20:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Bergström
Stefan Bergström