Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


M/S Messapia


Döden dö
är sjunka i Universums omedvetna

brusa genom asparna
bakom nuets svartvita snösparvighet

inom ofullgångenheten
i något någon har på tungan

i en antydd rörelse mellan icket innan
och icket efter

En närvaro som innefattar allt
blir en avlägsenhet
i en skog av blodfattiga halvsanningar

i en frukostmatsal på M/S Messapia
en route från Pireus till Larnaca
augusti 1967
med frasiga franskbröd, apelsinmarmelad
och stora koppar rökt te med citronklyftor
fästa i kanten

Kroppen sjunger
ute i huden,
smekt av atmosfärens tryck
medan de biologiska åldrarna dansar
bort i vägen

Den här kroppen är godkänd
för många sjukdomar




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 120 gånger
Publicerad 2020-03-19 10:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP