Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm nr 2


Fåtöljen som brann

I drömmen stod en fåtölj
placerad i ett rum.
Fåtöljen var av barockt slag
och klädd i röd plysch.
Det var dags att göra sig av med den.
Det fanns fler saker skulles göras av med,
och sakerna placerades under fåtöljen.
Någon tog fram en tändare.
Allt skulle nu brinna upp.
När fåtöljen fattade eld kunde
man se den röda plyschen brinna.
Långsamt började de blå lågorna ta för sig.
Plötsligt syntes ett ännu vackrare
tyg under plyschen. Det var ett gammalt
tyg. Äkta mörklila sammet.
Jag ångrade nu elden, men den gick inte att hejda
och den vackra sammeten fattade eld.
När sammeten brunnit bort syntes
ett ännu äldre tyg.
Ett tyg som såg helt nytt och orört ut.
Jag kände ännu mer panik över att lågorna skulle
sluka denna vackra fåtölj.
Den började tilltala mig mer och mer.
Tyget som syntes hade vackra handgjorda,
röda blommor på,
med gröna stjälkar.
Jag lyckades på något sätt få stopp på elden,
och tyget blev räddat.
När elden släkts var det som att inget hade hänt.
Fåtöljen stod där och glänste med sina vackra
broderier i rummet.




Fri vers av Krimskramsan VIP
Läst 128 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-03-19 14:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Krimskramsan
Krimskramsan VIP