Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild ULJO


Röjarparty

I ett gammalt ruckligt hus
bär livet stort sus och dus
där dricks öl och thinner
brännvin över golvet rinner

Mitt på dagen klockan tolv
en pundare vaknar på ett golv
dricker en burk öl och hickar
och om munnen han sig slickar

Spanar med blodsprängt öga
alla polarna är riktigt höga
pundaren tar sig då en sil
drömmer bort sig många mil

Kyrkklockan har slagit två
nästa pundare vaknar då
slår sig medvetslös i väggen
de andra kliar sig i skäggen

Klockan nu har blivit fyra
alla pundarna sakta börjar yra
amfetaminet har tagit slut
av abstinens de kastar sig ut

Slutligen slår klockan fem
pundarna släntrar hem
står sen ut till nästa dag
kanske det blir stort behag

Men på vägen genom skogen
är det fylla upp på logen
pundarna tar stegen dit
fyller på med vin och sprit

Klockan har nu gått till natt
och polisen har fått fnatt
griper alla och ger dem skäll
så god natt kära fyllecell

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 433 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-03-20 06:50



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Stark och väldigt rik på insikter och liv!
2020-03-23

  Eva Langrath VIP
Tragik skildrad i fint rimmad vers
2020-03-21

  ResenärGenomLivet VIP
Tragiska verser...
2020-03-21

  Nils-Robert
Kul rim med sorglig underton
2020-03-20

  Sommarina VIP
Jag gillar rim. Och din text.
2020-03-20

    Lena Staaf VIP
Bra beskrivet om en förtvivlad tillvaro för dem som är beroende av sprit och droger. Du binder ihop det fint med dygnets klockslag.
2020-03-20

  överlevaren VIP
Ja livet i ett rus....
2020-03-20

    Max Poisé
Åhå, några läs bli blinda på kuppen.
Lite tragikomiskt men ack så sant i vissa kretsar.
2020-03-20

  Öknens Ros VIP
Drogers rus är farliga, inte bara för dem själva utan också för omgivningen. Tänkvärda rader.
2020-03-20

  Kungskobran VIP
Supa varje da
skingra sorgerna
Fint beskrivit av dig om den eviga kretsgången för missbrukaren
2020-03-20

  Feliaxel VIP
Berörande att läsa om denna missär
2020-03-20

  Maria Sundelin VIP
Livet kan vara hårt på många sätt
2020-03-20

  Ewa-Britt Nilson VIP
R asa ut i liv
I kliv, få till driv
M ed spis av gift
M en en farlig drift!
A nnat skift och
T änk hade gett
! en bättre lift
! till den som vill
! va´ute på vift!
! Din skrift upp-
! lysande bedrift

2020-03-20
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO