Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den enda, det riktiga och det ofrånkomliga...


Ljusets Tribut (hyllning till det viktigaste och vackraste)

ljus, du vackra strålande ljus
lys upp mitt ansikte
lys upp min stig där jag vandrar
och visa mig rätt och fel

väck mig när sömnen är förbrukad
ledsaga mig genom oroliga tider
visa mig att vårt liv fylls av mening

ljus, du vackra praktfulla ljus,
lys upp vår värld
släck mörkret som lägger sig över kärleken
tänd gnistan för att kämpa vidare

du är det grönas moder
livets totala näring
prismans fantastiska strålar
och regnbågens ljuva band

du livets beskyddare
som länkas till allt gott vi känner
till allt underbart,
allt fantastiskt

ljus, du vackra makalösa ljus
lys upp mitt sinne
som väcker förälskelse och njutning
och är bron mellan isolerade öar

du är havets förunderliga glittrande
färgernas grundfundament
du är renheten och förverkligandet
och vägvisarens kompass

ljus, du vackra fenomenala ljus
lys upp himlavalvet och dess svarta sfär

ljus, du vackra fulländade ljus
du meningsfulla och sanna
är alltid saknad
alltid i allas hjärtan
alltid i alla vyer

sagolika, förtjusande och euforiska
du enastående, ljuva och hänförande

du viktigaste av alla ting

(ljus) jag älskar dig.




Prosa av Max Poisé
Läst 267 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-03-20 09:50



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Detta ljus som betyder så mycket, speciellt i dessa mörka tider...fint diktat...
2020-03-21

  Rise Little One
En fin kärleksförklaring till ljuset, vår bästa vän!
2020-03-20

    Lena Staaf VIP
Fin och högstämd dikt. Längtan efter ljuset innebär för mig en större omsorg och solidaritet med varandra och en nära och personlig kärlek.
2020-03-20

  alicja lappalainen VIP
tankarna leder till Odysseus Elytis
2020-03-20
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé