Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bränder vi aldrig släckte

cirkeln är oändlig
och träffar sin början
med sitt slut

från dubbelåttor
till kantade ovaler
förvandlades mineringar
till fulländade explosioner

garderoberna fick inte plats
med fler döda kroppar
fasaden krackelerade under sin
egen tyngd och bakom stank
ett förruttnat hjärta som
knappt orkade existera

våra kroppar stod vid varandra
men vår själar svävade fritt
i ett oidentifierat tomrum

vattnet räckte inte till att
släcka innan nästa eldsvåda blossade upp

vi var elitens elit på att gömma,
stuva undan och forma oslipade hörn
vi var korade till hjältarnas hjältar på
att måla vyn med de falskaste av filter

allt var vackrare än vackert

vi var hyllade och de mest cyniska såg inte
att våra felknäppta personligheter inte
kan existera i en värld som består av samma
tidsrymd som alla andra

vi höll hand,
kysstes, log och såg långt in i varandras
apatiska blickar medan strålkastarljuset
bländade vår likgiltighet

ibland vaknar jag upp,
tänker på dig
och undrar

vart vi skulle ha hamnat tillsammans
om inte världen omkring oss vart viktigare än vi




Prosa av Max Poisé
Läst 306 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-03-21 09:23



Bookmark and Share


  ULJO
Många tänkvärda stavelser här
2020-03-22

  Flying Anna VIP
"cirkeln är oändlig
och träffar sin början
med sitt slut"
Love it!
2020-03-21

    Lena Staaf VIP
"Våra felknäppta personligheter" - ja, var de fel? Var de inte bara olika? Gick det inte att medla och se varandra? Var världen utanför viktigare?
Stora frågor i fin dikt.
2020-03-21

  Marita Ohlquist VIP
Texten är som en gobeläng med många tänkvärda inslag i varpen!
2020-03-21

  Gunnar Hilén VIP
Den här du...den river upp damm !
2020-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Max Poisé