Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varde ljus

lätta händer gräver djupt inom

efter det som måste berättas
för det som ingen vill höra
aldrig önskat

det är skillnade på
låg energi och lågenergi,
sa jag i försvar och sökte
efter en strömbrytare

men ingen lampa började lysa

jag är ovan, sa jag och började gråta
hur kunde jag annat
när motståndet varit så tungt

efter gråten tändes något ljus
som för att söka efter liv i ögonen
bara för att jag ville
och skulle vänja mig ändå




Fri vers av Blåbäret
Läst 198 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-03-21 10:21



Bookmark and Share


  Peter G VIP
Som att komma upp till ytan efter en lång tid under vatten och äntligen kunna ta det där livsviktiga andetaget!
Stark och hoppfull text med fina formuleringar!
2020-03-24

  Lars Hedlin
Starkt i beröring
2020-03-23

    Max Poisé
Grym text/dikt, fulländade ordkombon så gör läsningen intressant! Genomtänkt, en av de bästa jag läst av dig...
2020-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Blåbäret
Blåbäret