Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ensam Hemma


Hon bara försvann


Jag har ingen karta och heller inget kompass.
Åker inte tåg eller båt och flyger inte med SAS.

Jag är vilse i trafiken för jag hittar ingen mack.
Vaknade av smällen när drömbubblan den sprack.

Jag har slut på bränsle och lampan lyser röd.
Intuitionen går på tomgång och GPSen den är död.

Jag svänger av i filen den som leder ingenstans.
Jag som trodde resan skulle gå som en yster dans.

Motorn hackar och hostar till plötsligt slår det stopp.
Det är varmt jag svettas det brinner i min kropp.

Vevar ner rutan lutar mig tillbaka sluter mina blå.
Inser att det är lika bra att bara helt stilla stå.

Jag öppnar dörren kliver ur och på knä faller ner.
Hör en svag röst som viskar leta nu inte mer.

Tittar upp mot himlen och plötsligt får jag en syn.
Ser numret till bärgningskåren står skrivet där i skyn.




Fri vers av Whero
Läst 259 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-03-21 12:20



Bookmark and Share


  Mona Nordkvist VIP
Så kul. Jag får en bild av dig stående på knä utanför bilen, tittar upp och ser numret. Det är ju oslagbart. Med humor kommer man långt även när det är svårt.
2020-03-25

  Lottie Ålhed VIP
Humoristiskt och djupt på samma gång
2020-03-23

  Maiah VIP
Ja du är en sann trollkonstnär dom får humorn att gifta sig med livets allvar
2020-03-21

  ResenärGenomLivet VIP
Humor och vemod på samma gång...bra rimmat...
2020-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Whero
Whero