Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Larmet inkräktar

Larmet inkräktar i bröstet
Revbenen kapslar ihop
Strupen ger torr hals
Sväljer
Och lugnar med len stämma
Så lätt att suga in
Dras med
Med öppet sinne
Vi sprang hukade i mörka tunnlar
Bland taggtråd
Över hinder
Uppryckta ur tryggheten
Delades upp av män med vapen
Kastades in
I främmande land
Det var en övning
Men trycket blev äkta
Vi kunde tacka och åka hem
Till allt som var känt
Nu skakas vi
Och prövas
Men ändå
Vi har det mesta
Vi har vårt hem

© Malin Tyberg




Fri vers (Fri form) av Malin Tyberg VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-03-21 12:56



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Insiktsfull och bra!
2020-03-29

    Lena Staaf VIP
Fint skrivet! Ger perspektiv.
2020-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Malin Tyberg
Malin Tyberg VIP