Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PÅ BAR GÄRNING

Utanför fönstret sitter ekorren, döpt till lilla Kurt, vid sitt kaffefat med hasselnötter. Han sågar sönder nötter i rasande fart. Kalasar tills han blir mätt i magen. Några ligger kvar på fatet. 

Mor i Huset råkar titta ut. Ser Lilla Kurt frenetiskt gräva i krukan med nysatta penseér. Där ska han gömma de nötter han inte orkat äta upp. Magra dagar kan ju komma.

Hon rusar ut. Klappar i hårt i händerna och ropar Aja, Baja. Lilla Kurt tittar förvånat upp med sina pepparkornsögon. Försvinner som en oljad blixt runt husknuten. Snålheten bedrar visheten. 

Mor i Huset suckar och fixar i ordning krukan igen. Några blommor gick förlorade vid grävningen. Men det gör inget. Trots att det inte var första gången detta hände.

Man får ha lite överseende med den lilla filuren, som återkommer varje år. Än så länge. Förslag finns på att få skjuta ekorrar. Men det måste väl vara en skröna?

 




Prosa av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 244 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-03-23 17:54



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
Djuren lär oss så mycket. mysigt om Kurtan!
2020-03-25

    ej medlem längre
Din text är lika förtjusande som vår älskade lilla ekorre.
2020-03-24

  Boel Lindell
Charmerande berättelse om en liten krabat man bara måste älska!
2020-03-24

  ULJO
De är så fina de små.
2020-03-24

  M.Eta
Mysigt att ha en ekorre så nära även om någon blomma går förlorad!
2020-03-24

  Feliaxel VIP
Skjuta ekorrar kan väl inte vara sant
Dom är så fantastiska att observera
2020-03-24

  Cikoria Blå VIP
En rar berättelse.
2020-03-23

  Niliboy
Så trevligt! En ekorre att mata å roas av! Tänk de finns dem som vill jaga ekorre! Fy, bubblan!
2020-03-23

  Marita Ohlquist VIP
Ekorrar är smarta kan tänka mig att det var lätt att gräva i den nyplanterade krukan och den som spar han har.
2020-03-23
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP