Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dag och natt...


VÅRDAGJÄMNING!

Så har moder jord lutat sig;
vårdagjämning, då dag och
natt är lika långa, men icke
ljus och mörker är inte lika,
mörkret har tagit överhand,
vår norra del av moder jord.

Egyptens gräshoppor täcker
ljuset och solen, folk är sjuka.
Det blir mörkare, något ljus är
inte märkbart. Oro, rädslorna
men även omtanken finns där.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Johanne Rydgren Rilje
Läst 127 gånger
Publicerad 2020-03-22 13:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje