Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Islam och verkligheten

Vår synnerligen kloka, diplomatiska och välartikulerade ärkebiskop tycker att kristenheten och islam skall integreras som goda grannar. Hon bör läsa Koranen en gång till.
Grundtankarna i islam är bl a alkoholförbud. Muslimer får inte dricka alkohol i någon form. Inte ens i mat. (Koranen 5:90)
Inom islam råder abortförbud. (Koranen 17:31 och 81:8))
Enligt islam är djur är inget värda. Halalslakt är djurplågeri. Hundar är orena. (Koranen 5:3)
Inom islam råder klädestvång. Kvinnor får tex inte visa håret och kroppen skall vara heltäckt. (Koranen 24:31 och 33:59)
En rättrogen muslim skall mörda icke muslimer. Vi har sett ett antal självmordsattacker på otrogna. Bilar som kör in i folksamlingar. På detta sätt säkrar muslimen en plats i himmelriket. (Koranen 2:191, 5:33, samt Världen Idag, den 23/1 2012 ”Muslimer måste döda judar”)
Att inte äta under dygnets ljusa timmar under ramadan (Koranen 2:185). Inte bra för individen och inte för hans arbetsgivare. Islam påbjuder piskstraff, halshuggning, handavkapning och ihjälstening som straff för brott. (Koranen 24:2, 5:33, 5:38) Filmen Soraya M. är ett talande bevis på detta. Soraya avrättades genom stening efter att ha blivit falskt anklagad för otrohet. Filmen är baserad på boken ”Den stenade kvinnan” skriven av Freidoune Sahebjam, 1990.
Männen bestämmer över kvinnorna. Över vem de får umgås med. Muslimska män får misshandla sina hustrur. Hon skall dessutom stå till hans förfogande närhelst han så önskar. Islam talar om kvinnan som en åker som han när han vill kan beträda. (Koranen 2:223, 4:15 och 4:34)
Inget spel om penningar och penningars värde. (Koranen 5:90)
Muhammed gifte sig med och gjorde en nioårig flicka med barn. Detta är pedofili.
Såhär vill vi inte ha det i vårt civiliserade samhälle




Prosa av Gunnar Barkenhammar
Läst 327 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-03-22 14:04



Bookmark and Share


  WyS VIP
Tydlig och rak förmedling
med hänvisningar! Hoppas att du fick den uppmärksammad!

2020-11-19

  AKT VIP
-Och det värsta är att biskopen är medveten om vad hon säger eftersom hon har läst religionskunskap och historia, men tyvärr så är det så att hon liksom många andra i vårt avlånga land är naiva. Varför skulle vi annars låta ren misshandel mot kvinnor och barn ske öppet? Varför vill mvi så gärna utplåna vår eget kultur och vårt sätt att leva på. Inser att när den stunden kommer ska min burka vara cerise.

2020-03-22

  mare VIP
Tack för ditt mod
att skriva om detta
låt texten eka över jord
sanningen ropar!
stollarna som styr
har gått i i lejonets gap
oskyldiga får lida!
2020-03-22
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Barkenhammar
Gunnar Barkenhammar